Posebna Polnočna Predstava: Everything is Terrible – Memory Hole

YO YO YO! Posebno polnočno predstavo bomo na FeKK-u 2017 z velikim veseljem posvetili kolektivu EIT in njihovemu odvrtku Memory Hole. Gre za internetni kult, ki občestvo že dobro desetletje razveseljuje s svojimi viralnimi editi pozabljenih VHS biserov in ameriških domačih videoposnetkov. Nekateri so njihovo delo razglasili za postmoderno mojstrovino, nam pa se obeta absurden, neverjeten in nezaslišan večer. Program so ekskluzivno za FeKK pripravili v Evrything is Terrible HQ, Los Angeles, California, USA. C-YA!

Sreda, 31. 8./ 23.00 / Sk8park Rog / Vstop prost

#fekkprogram2017

EVERYTHING IS TERRIBLE!

Everything Is Terrible! je video kolektiv, ki nas na svoji spletni strani že dobro desetletje razveseljuje z najboljšimi najslabšimi videoposnetki ameriške preteklosti. Ure in ure pregledanega materiala z zastarelih, zaprašenih videokaset, ki so jih člani kolektiva strastno nabirali na garažnih razprodajah in v trgovinah z rabljenimi predmeti, so zreducirane na ročno izbrane nekajsekundne ali nekajminutne klipe, ki s svojo absurdnostjo, neverjetnostjo in nezaslišanostjo razgaljajo ameriško kulturno družbo in kulturo. Ustvarjalci material že od začetka v največji meri črpajo iz različnih oglasov, otroških in mladinskih oddaj, serij in filmov B-produkcije ter vadbenih videov osemdesetih in devetdesetih let, kjer ne manjka kičastih, campy scenografij, bizarnih dogodkov, dialogov in konceptov ter pridig ameriškega puritanstva. Projekt je že kaj kmalu po nastanku postal internetna senzacija viralnih posnetkov, ki so jo nekateri označili za pravo postmoderno mojstrovino. Čar je najbrž prav v njegovi sublimni subverzivnosti, saj gledalca pustijo v stanju nenavadne zmedenosti – od nejevere in zaprepadenosti do smeha ter blage depresivnosti, vsekakor pa hvaležnosti, da videno, po zaslugi kolektiva, ni ostalo na odpadu VHS zgodovine. Kolektiv Everything Is Terrible! slovi še po enem nenavadnem projektu – trudijo se namreč zgraditi največjo zbirko videokaset filma Jerry Maguire (in najbrž jim je to že uspelo, saj naj bi ta – tudi ob pomoči donacij – štela že okrog 14000 kopij) ter iz njih v puščavi postaviti piramido, kar bi bilo po njihovih besedah »spomenik naši civilizaciji« ter »najbolj neumno utelešenje ameriških sanj«. Sami so s svojo prefinjeno kritiko ameriške družbe v zadnjih letih postali že skoraj nepogrešljiv del internetnega univerzuma, zlasti zato, ker sami ne podajajo vrednostnih sodb, pač pa pustijo, da podobe same odpirajo okno v bizarnost ameriške kulturne zgodovine, pred katero bi si mnogi raje zatisnili oči.

Dora Trček

DOGGIEWOGGIEZ! POOCHIEWOOCHIEZ!

55min

Those krazed VHS-hunting pupz from Everything Is Terrible! (everyone’s favorite found footage chop shoppe) are back with their third inner-eye-opening feature, containing a feat never before attempted in either human or canine history. EIT! asks but two simple questions, “What if we make a movie composed ENTIRELY out of dog-related found footage?” and ‘’What if this magickal movie, made up of thousands of other dog movies, is also a remake of Alejandro Jodorowsky’s 1973 masterpiece The Holy Mountain?” Well, let’s stop asking dumb rhetorical questions because this never-ending spiral of World-Pup winning, sunglasses-wearing, murder-solving, skateboarding pooches is real! No Bonez about it, this is it! Are you dog enough to go fetch it? ARFFFFFF!

MEMORY HOLE

12min

Leta 2014 so pri kolektivu EIT! – po tem, ko so naleteli na »največji kup domačih videoposnetkov v ZDA« – oznanili novo serijo minutnih videov poimenovano Memory Hole. Sami so rezultate označili za grozovite, kar po svoje drži, a kljub temu težko zanikamo hipnotično in preprosto zabavno vrednost tega absurdnega dokumenta človeške zapuščine.